Китайци искат да инвестират в България, в частност и в Смолян

Китайци искат да инвестират в България, в частност и в Смолян

С партийна делегация кметът на община Смолян Николай Мелемов бе една седмица в Китай. През това време градоначалникът бил в отпуск, съобщи той днес на пресконференция пред медиите.

Посетихме три региона в Китай, срещнахме се с индустриалци, с китайската управляваща партия, имат голям интерес към България, обясни още Мелемов. Един от преводачите, който придружавал делегацията се оказал, че през миналата година бил на посещение в Смолян, и се познават с кмета. Другата преводачка пък преди десет години също била в Смолян. Двамата били категорични, че Смолян е най-красивият град.

Голям е интересът от китайска страна, явно имат много свободни финанси, които искат да инвестират, поясни още кметът. Китайците ще сформират делегация през есента и ще посетят България, също и Смолян. Основната роля на общината е да съдейства и помага на местния и чужд бизнес да имат контакт и реални резултат от тези посещения. Има какво да предложим – като туризъм, като община с ниски данъци, бъдещето ще покаже, допълни Мелемов.

Повече подробности във “Видео”!

Вирни се горе