Кирил Русев спечели Купата на кмета на община Смолян в благотворителния турнир по тенис на маса

 Кирил Русев спечели Купата на кмета на община Смолян в благотворителния турнир по тенис на маса

Успешно приключи коледният благотворителен турнир по тенис на маса за Купата на кмета на община Смолян. Спортното събитие се проведе през уикенда в Спортната зала и беше в подкрепа на Емил Георгиев Йорданов, голям спортсмен, прекрасен баща и съпруг, който се нуждае от помощ. Събраната сума е в размер на 360 лева. Тя ще бъде преведена днес по сметката на Емил.

Спортната надпревара беше открита от секретаря Момчил Николов и председателя на СКТМ „Орфей“- Смолян Галя Русева. Състезанието се проведе на два етапа.В турнира взеха участие тенисисти от различни краища на страната и чужбина от Смолян, София, Девин, Мадан, Баните, Рудозем и Англия.

Срещите в групите и елиминациите бяха много оспорвани. Атрактивната игра на състезателите радваше всички присъстващи на събитието. Приятелската и спортсменска атмосфера създаде усещането всеки да се почувства щастлив, че играе любимия си спорт за благотворителна кауза и среща нови приятели, коментира Галя Русева.

В първия ден от състезанието на първо място се класира Кирил Русев, ученик от 11 клас на ЕГ „Иван Вазов“-Смолян. Втори бе Венцислав Иванов и трети- Борислав Маджаров. Във втория ден от надпреварата отново първото място зае Кирил Русев. Той заслужено спечели и Купата на кмета на община Смолян. На второ е Алекс Узунов-Мадан, третото място е за Денис Терзиев –Баните и четвърти е Костадин Паскалев –Смолян.

Главен съдия на турнира бе Бисер Русев, който се справи блестящо с поставената му задача и всичко премина в приятна и емоционална атмосфера. Спортен клуб по тенис на маса "Орфей"-Смолян изказва своята благодарност на победителя в турнира Кирил Русев, който дари своята парична награда в размер на 60 лева за благотворителната кауза. В продължение на два дни любителите на тениса на маса станаха свидетели на крайно интересни мачове, изпълнени със завидно майсторство, динамика и красотата на играта. Всички участници се представиха отлично и играха от сърце и душа за благотворителната кауза.

Поздравяваме всички тях и сме щастливи, че наградите ще помогнат на децата, за да продължат с успехите си във всяко едно начинание. Всички участници получиха грамоти за проявена активност и благородство, посочи още председателката на клуба.

Турнирът се организира от Спортен клуб по тенис на маса ,,Орфей,, и община Смолян.В организацията помогнаха фирми и граждани. Кметът Николай Мелемов каза, че на клуба ще бъдат предоставени нови маси за тенис и ще бъде извършен ремонт на подовата настилка в залата.

Вирни се горе