Карти на районите под заплаха от наводнения и на районите с риск обсъждат на среща в Смолян днес

Карти на районите под заплаха от наводнения и на районите с риск обсъждат на среща в Смолян днес

След среща в Смолян Басейнова дирекция Източнобеломорски район стартира консултациите с обществеността по проекта на карти на районите под заплаха от наводнения и на районите с риск

Картите са част от първия План за управление на риска от наводнения и са изготвени като резултат от обществена поръча по проект „Разработване на Планове за управление на риска от наводнения”, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2015г”. Проектите на картите са разработени за всеки от определените 31 броя райони със значителен риск от наводнения в Източнобеломорски район.

Срещата за консултациите ще се проведе в град Смолян на 09.10.2015г в хотел „Кипарис Алфа” от 10:30 часа

На срещата ще бъдат разгледани и обсъдени изготвените проекти на карти за горното течение на р.Арда за определените райони със значителен потенциален риск от наводнение на река Неделинска при Неделино; река Върбица при Златоград, река Черна при Смолян, река Маданска; река Арда при Рудозем и за част от басейна на р.Марица – за река Чепеларска при Чепеларе и река Девинска при Девин. Всички заинтересовани са поканени да присъстват на срещата, където ще имат възможност да се запознаят с изготвените карти и дадат своето мнение.

Вирни се горе