К3 Ултра в Златоград

К3 Ултра в Златоград

И тази година ще станем свидетели на уникалното спортно събитие К3 ултра GOLD BORDER RACE , което ще се проведе за втори път в Златоград. На 26 септември 2020 г. тук ще бъде даден старт на ултрамаратона, в който се очаква да премерят сили едни от най-известните бегачи на ултрадълги дистанции. Това изпитание на силите, духа и човешката воля ще се проведе по трасета с дължини 23, 53 и 85 км в девствената природа на нашия край.

По време на състезанието, което започва и завършва в нашия град, участниците ще откриват тайните на непознатата красота на вечните Родопи. Ще преминават през древни крепости и митични светилища, реки и върхове, докато се любуват на гледки в две съседни страни – България и Гърция.

Община Златоград подкрепя маратона К3Ultra с убеждението, че волята и спортният дух на състезателите ще бъдат добър пример за младите хора в Златоград и трудните, но красиви трасета ще бъдат пробягани и от участници от нашия град! Златоград ви очаква на 26.09.2020! Бихме искали да уведомим всички участници в K3 ULTRA GBR 85, че стартът му ще бъде даден на Централния площад в града в 05:30 ч.

Очакваме ви!

Вирни се горе