„Jаm on it” започва в Смолян

 „Jаm on it” започва в Смолян

10-тото издание на международния фестивал на съвременните изкуства Jam On It ще се проведе в Смолян от 17-ти до 19-ти септември.Тогава организаторите Sleepwalkingz ще отбележат и 25 години от създаването на формацията, която е една от най-старите брейк групи в Европа.

Jam On It придоби особена популярност сред младите като най-значимото хип-хоп събитие на Балканите. По традиция в него са широко застъпени музикалните и танцовите стилове, свързани с джаза, фънка и хауса, представени от едни от най-изявените в света артисти в съответните области. Концерти, танцови състезания, джем сешъни, графити демонстрации и партита ще бъдат част от програмата тази година, съобщиха организаторите.

Urban Artistry се очаква да направят зашеметяващо шоу, а Маурицио и Atomic, освен че ще покажат уменията си, ще оценяват и останалите участници. Третият в журито ще е един от брейк танцьорите на Мадона – американецът Teknyc. Освен с Кралицата на поп-а, Teknyc е работил с Missy Elliot и Jay-Z.Виртуозният кавалджия Теодоси Спасов ще бъде почетен гост на фестивала, съобщиха организаторите.Грандиозният финал на фестивала „Jаm on it” ще бъде на 20 септември в София в новооткритият Лайф Клуб в подлеза на НДК.

Вирни се горе