Изтичат сроковете за подавене на декларации за облагане с патентен и туристически данък

Изтичат сроковете за подавене на декларации за облагане с патентен и туристически данък

Община Мадан напомня, че крайния срок за подаване на:

  1. Декларация по чл.61н от ЗМДТ за облагане с патентен данък от физически лица, включително Еднолични търговци, извършващи патентна дейност за 2015 г. е до 31 януари 2015 г.

  2. Условие за облагане с патентен данък:

Оборотът за предходната година да не превишава 50000 лв. и едноличният търговец да не е регистриран по Закона за данък върху добавената стойност. Ако в същия срок бъде заплатен пълният размер на данъка се ползва отстъпка в размер на 5 %.

  1. Декларация по чл.61р, ал.5 от ЗМДТ за облагане с туристически данък от лицата извършвали дейността хотелиерство през 2014 г. в категоризирани туристически обекти (хотел, семеен хотел, стаи за гости, къща за гости и бунгала) е до 30 януари /петък/ 2015 г.

Декларациите се подават в стая № 113 в общинска Администрация- Мадан. Община Мадан също така напомня на своите жители, че плащанията за 2015 г. на данък сгради и такса битови отпадъци и данък върху превозните средства започва от 1 март. Жителите могат да се възползват от 5% отстъпка, ако заплатят цялата дължима сума в периода от 1 март до 30 април, съобщиха от общинската администрация.

Вирни се горе