Изложба, концерти и заря в празнична програма на Община Девин за Трети март

Изложба, концерти и заря в празнична програма на Община Девин за Трети март

Изложба, общоучилищно тържество и концерти са част от мероприятията заложени в празничната програма на община Девин посветена на 1 март – Ден на самодееца и 3 март – Национален празник на република България

ОНЧ „Родопска просвета-1923” – гр. Девин съвместно със СОУ „Христо Ботев” откриват изложба, посветена на Руско-турската освободителна война и презентации, представени от ученици. Изложбата ще бъде открита на 25 февруари от 16,30 часа в Музейната сбирка.

СОУ „Христо Ботев” – гр. Девин ще отбележи националния празник 3-ти март с общоучилищно тържество в залата на ОНЧ „Родопска просвета-1923” град Девин на 27 февруари от 11,30 часа.

1 март – Деня на самодееца ще бъде отбелязан с фолклорен концерт от 11 часа пред Дома на културата в Девин. Участие ще вземат самодейни групи и състави от ОНЧ „Родопска просвета-1923” – гр. Девин, НЧ „Възраждане – 1949” – кв. Настан, НЧ „Асен Златаров – 1945” – с. Брезе и фолклорна група „Здравец” при Клуб на пенсионера – гр. Девин.

На 1 март от 11 часа пред Дома на културата ще бъде открит базар за мартенички организиран от ОДК “Силивряк” град Девин.

На 2 март от 18.00 часа пред Дома на културата ще се проведе общоградско тържество по случай националния празник 3 март, съпроводено с церемония по поднасяне на венци и цветя на паметника на геройско загиналите за освобождението на България. Жители и гости ще могат да се насладят на Светлинно шоу, концерт на Орлин Горанов, както и Антония Маркова и Сунай Чалъков – солисти в Ансамбъла на българската армия. По случай националния празник ще има заря.

Община Девин, СОУ „Христо Ботев” и Образцово народно читалище „ Родопска просвета – 1923” – гр. Девин, канят жителите и гостите на общината да присъстват на мероприятията включени в празничната програма.

Вирни се горе