Искат ръчно преброяване на "недействителни" бюлетини в три секции на община Девин

Искат ръчно преброяване на "недействителни" бюлетини в три секции на  община Девин

Обжалват решението на ОИК-Девин във връзка с изборите за общински съветници

Жалбата е подадена от Живко и Здравко Чепишеви, като има образувано административно дело №264 насрочено за 6 ноември от 11.45 часа в Административен съд-Смолян, научи SmolyanNews.com.

Жалбата е във връзка с няколко нарушения:

  • Всички секции- 22 на брой има направени незаконни поправки от двама или трима членове на комисията, след приключване на работата на цялата комисия /по закон трябва да има подписи на всички членове- 7 или 9 /, като в графата „поправки” се пише колко са поправките и какви да се считат. На всички протоколи е изписано,че няма „нула поправки”.

  • Всички протоколи с такива „допълнителни поправки”, представляват официални документи с невярно съдържание. Допълвани са „преференции” на някои кандидати, други са поправяни пише в жалбата.

  • Има 1614 бюлетини, които са отчитани като „недействителни” неправомерно.

  • В цяла секция -с.Чуреково /без нито един подпис на секционната комисия/ протокола е нищожен и не поражда никакви последици, около 60 гласа.

  • В секцията в с.Гьоврен в протокола няма нито едно име на комисията /нищожен и не поражда правни последици/ около 600 гласа.

  • В секция в с.Стоманево са изписвани само първите имена / Сергей,Асан и т.н/ протокола също е нищожен няма задължителните реквизити, около 150 гласа.

Относно по-горе изложените нарушения, жалбоподателите са поискали ръчно преброяване на „недействителните „ бюлетини и представяне на официалните протоколи, с който са нанасяни кореции и поправки не от цялата комисия.

Вирни се горе