инж.Михаил Илиев получи приза „Лесовъд на годината”

инж.Михаил Илиев получи приза „Лесовъд на годината”

Кметът на Смолян поздрави горските служители по повод празника им

Кметът Николай Мелемов връчи наградата на отличения с приза „Лесовъд на годината” инж.Михаил Илиев от ДГС – Славейно. Днес Южноцентралното държавно предприятие – Смолян организира регионално честване на Седмицата на гората – 2017 г. , която преминава под мотото „Гората е живот”. Подгласници на Михаил Илиев са инж. Станко Делиянчев – директор на ДГС – Смолян и Сидер Мишев – технолог по дърводобив в ДГС – Триград. Мелемов поздрави горските служители по повод празника им, благодари им за усилията, които ежедневно полагат за опазването на гората и им пожела лично щастие и служебни успехи. Гостите на тържеството и горските служители бяха поздравени от зам.-директор на ЮЦДП инж. Ивайло Исаев и инж. Сашка Иванова, зам.-директор на РДГ – Смолян.

На събитието присъстваха зам.-областният управител Илия Годев, директорът на ОД на МВР Николай Димов , командирът на 101 Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров и други гости.

Инициативите на ЮЦДП по повод „Седмицата на гората” продължават. Във фоайето на Родопския драматичен театър ще се проведе „Подвижна класна стая „Земното кълбо“. В нея ще участват ученици от местните училища в образователно мероприятие с урок за дъбовите гори. Преди това бяха раздадени 2000 фиданки за организации и физически лица под моста на новия център.

На 6 април от 14.00 часа ще се състои награждаването в съвместен конкурс с Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян за макет и пано с природни материали.

Вирни се горе