Институциите: "Готови сме за зимата"

Институциите: "Готови сме за зимата"

Област Смолян е готова за зимния сезон,стана ясно днес по време на среща в Областна администрация с участието на представители на полицията, пожарната,ВиК, горското стопанство, шефове в държавни ведомства и общините.

Областният управител инж.Стефан Стайков съобщи ,че приоритет този зимен сезон ще е Пампорово, тъй като се очаква курортът да е пълен с туристи, а и ще се проведат две международни състезания.

Инж. Стайков изрази задоволство от факта, че преди падането на снега е ремонтирана отсечката Проглед–Пампорово и вътреуличната мрежа в курорта, които досега са създавали проблеми.

Шефовете на институции в Смолян, които имат отношение за нормалния живот при зимни условия декларираха, че са готови на 100% да посрещнат първия сняг. 75 процента е осигуреността с пясък и 84 процента със сол за необходимото пътно поддържане на пътищата през престоящата зима,съобщи директора на Областно пътно управление Костадинка Миланова.

Началникът на Областна дирекция МВР-Смолян комисар Кирил Хаджихристев съобщи,че за поредна година в Пампорово ще функционира ски полиция, която ще следи за реда по пистите, а заради състезанията ще има и подкрепление от жандармерията.

Ще работи денонощен телефон за справки 0885 911 812, откъдето ще може да се получава актуална информация за състоянието на пътищата в момента и тяхната проходимост.

Вирни се горе