Иновацията в обучението води до широк спектър от положителни резултати

сряда, 27 март 2019 г.

Вчера в СУ “Отец Паисий“ –гр.Мадан се проведе хибриден открит урок по история, литература и английски език с учениците от XII клас на тема:“ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО“. Преподавателите – Магдалена Арнаудова, Мирела Кукова и Искра Дюлгерова показаха иновация в обучението в средното училище.

Учениците проследиха факторите, определящи националния културен модел – ИСТОРИЧЕСКА СЪДБА, НАЦИОНАЛЕН ХАРАКТЕР. Диференцираха аспектите на НАЦИОНАЛНОТО –НАЦИОНАЛНО ПРОСТРОНСТВО, НАЦИОНАЛНА ИДЕЯ, НАЦИОНАЛЕН ПАНТЕОН НА ГЕРОИТЕ. Проследиха литературните явления в съпоставка на автори и творби от европейската литература – Англия /1850г. – 1950г./ Усъвършенстваха свободния си изказ и превод на литературен английски език, спазвайки етикет и протокол при публично общуване. Директорът на училището – Шинка Хаджиева, поздрави учениците и учителите за инициативата и „УРОКА ПО РОДОЛЮБИЕ“.

С поздравително слово към зрелостниците и техните учители се обърнаха и експертите от РУО – Мария Сотирова –старши експерт по български език и литература, Мария Барганова – старши експерт по чужд език и майчин език, и Мая Стоилкова – старши експерт по обществени науки,гражданско образование и религия. От името на кмета на община Мадан – Фахри Молайсенов, и от свое име, началникът на отдел „Образование, култура и хуманитарни дейности“ – Хасан Мехмедалиев, отправи специално поздравление към младите хора – бъдещето на община Мадан. Директорът на ПГ“Васил Димитров“ – Христо Каменов, апелира за съвместна дейност между двете училища и общи изяви в бъдеще. Цветя и поздравление бяха изпратени и от началника на РУО – Смолян – Мария Семерджиева.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009