Има шанс да се реализира онкоцентърът в Смолян

Има шанс да се реализира онкоцентърът в Смолян

Има шанс онкоцентърът в Смолян да бъде реализиран, съобщи зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев. По неговите думи гръцката страна е потвърдила, че ще реализира проектите по своя план за икономическо развитие на Балканите, сред които е и този за изграждане на онкоболницата в града ни, съобщиха от пресцентъра на общината.

Вече сме актуализирали количествената сметка, като са намалени някои разходи, съобразно обстановката, каза още Захариев и добави, че от страна на МРРБ като медиатор също има уверение, че ще бъде обявена нова процедура по проекта. Бъдещият онкоцентър ще се намира в новопостроената част на сградата на бившия Тубдиспансер. Мислим за евентуално преустройство на основната сграда, така че тя да придобие социална насоченост, добави зам.-кметът.

До момента в общината има заявено намерение за настаняване в сградата на дом за стари хора, съвместно с БЧК, допълни още той. Захариев посочи също, че доставената през 2009 г. апаратура за онкоцентъра продължава да се съхранява на склад в общината. Посъветвахме се с лекари и те смятат, че въпреки изтеклите години, оборудването все още е годно и подходящо за употреба, каза Марин Захариев.

Вирни се горе