И „Титан Клинър” се включва в кампаниите за пролетно почистване на Смолян, Чепеларе и Мадан

И „Титан Клинър” се включва в кампаниите за пролетно почистване на Смолян, Чепеларе и Мадан

Зачестяват случаите на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци от пролетното почистване на дворове, градини и ливади в съдовете за смет на територията на община Смолян. Особено срещан е проблема в селата, където, вместо с битов отпадък, масово съдовете се пълнят с камъни, пръст, шума и клони. Освен, че това е забранено се стига до повреждане на съдовете за смет, както и на специализираните уредби на сметосъбращите автомобили, които се чупят от тежестта на „Бобрите”.

Във връзка с пролетното почистване на населените места, както и започналите традиционни пролетни ремонти, от сметосъбиращата фирма „Титан Клинър” обръщат внимание, че в съдовете за смет се изхвърлят само битови отпадъци. Събраната при почистване растителност се изхвърля в зелените кофи за биологичен отпадък, а клоните, изрязани при подкастряне или изрязване на дървета, се поставят до кофите за смет, или се съхраняват в частен имот до подаване на заявка за извозване. Строителните отпадъци също е забранено да попадат в съдовете за смет. Апелът на фирмата е този вид отпадъци да се събират в чували или на купчини в частни имоти и да се подава заявка в „Титан” за извозване на телефон 0301/6-22-98.

Почистващата фирма ще се включи активно в кампаниите за пролетно почистване в Смолян, Мадан и Чепеларе. Най-масовата оборка в населените места се очаква на 20 април, когато ще се проведе традиционната кампания „Да изчистим България за един ден”. Фирмата ще подкрепи и общините при индивидуалните кампании по почистване, като предостави нужната техника.

Апелът към гражданите е да не превръщат района около съдовете за смет в сметища, стоварвайки всевъзможни отпадъци.

Вирни се горе