Храмов празник на параклиса в Дом за стари хора в с. Фатово

Храмов празник  на параклиса в Дом за стари хора в с. Фатово

Параклисът носи имената на светите  равноапостоли  Константин и Елена. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Димитър Одаджиев с песнопения на иподякон Даниел Апостолов. С молитви свещеникът призова Бог да помага на всички домуващи и на персонала, на присъстващите и семействата им, да помилва тези, които страдат, да има вяра и мир в сърцата ни.

Директорът на дома Живко Билянов откри празника и представи официалните гости сред които бе директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане в Смолян Петя Пампорова заедно със Светла Асенова и София Сиракова – директор на ДСП-Смолян, секретарят на община Смолян Момчил Николов, група от Дом за жени в с. Ровино с ръководител Ася Палова, кметът на кметство с. Полковник Серафимово Христо Мусорлиев и др. Тук бе и дарителят за построяване на параклиса и негов ктитор Спиро Чавдаров – собственик на фирма „Дюлгер“. Имаше и жители от съседни села.

С благодарност бяха обявени имената на всички спонсори за осъществяване на празника. Фолклорна група към читалището в с. Полковник Серафимово изпълни  китка от родопски песни. Музикален поздрав поднесе и младия гайдар Костадин Петров. Всички дошли на храмовия празник, както  и  домуващите седнаха на благословена трапеза, осветена от отец Димитър Одаджиев и иподякон Даниел Апостолов.

Вирни се горе