Хотелиери в Девин отчитат най-успешния летен сезон за последните 10 г.

  Хотелиери в Девин отчитат най-успешния летен сезон за последните 10 г.

Хотелиери в Девин отчитат най-успешния летен сезон за последните 10 години, информира кметът на общината Здравко Иванов. Според него се наблюдава ръст на туристи през лятото, но данните ще се обобщават след края на все още продължаващия сезон.

Предимно български туристи са летували в града на минералната вода, а увеличението на туристическия поток се обяснява като резултат на ограничените пътувания в чужбина по време на пандемията и завръщането на българите към родните курорти.

Наред с множеството водни атракции, Аква парк и СПА обекти, ваканционните групи в Девин се ориентират и към пешеходните маршрути в планината, според хотелиери. Заради ковид заразата, туристите вече залагат на програми, свързани със спортуване на открито, разходки и укрепващи имунитета процедури.

Летният сезон очевидно се удължава и през последните седмици на септември, преобладаваща част от хотелите са заети. През тази година се откроява разгръщане на периферията на сезона, след като още през юни хотелиерите забелязват увеличение на туристите и висока заетост на легловата база.

Близо 90 процента от хотелите ще продължат да работят и през есенно-зимния период, тъй като Девин се стреми да се докаже като целогодишна дестинация, коментира Здравко Иванов, предаде БТА.

Вирни се горе