„Хотел Сафи“ – гр. Доспат получи висока оценка от ДФ „Земеделие“

„Хотел Сафи“ – гр. Доспат получи висока оценка от ДФ „Земеделие“

ДФ „Земеделие“ извърши проверка по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), в Смолянско, съобщи actualno.com. В Доспат експертите влязоха през широко отворените врати на хотел „Сафи“.

Бенефициент на проекта в Доспат е ЕТ „Сафи – 8005 – Стивън Вазов“. Частта, съфинансирана от ПРСР 2007-2013, е на стойност 390 459 лв.

„За съжаление бенефициентът е починал. Съпругата му наследява бизнеса и развива къщата за гости много добре. Те посрещат гости почти всеки ден.

Имат много добри отзиви, оценката им в „Booking“ е 9,5 от 10. Имат сайт. Развиват добре туристическата си дейност. Успели са със собствени средства да надградят и да добавят още стаи към къщата за гости. Изградили са си в специално обособено помещение на приземния етаж работилница за пожарогасители и елементи за тях. Зареждат и пожарогасители. Всичко това го прави жената, която е останала вдовица, майка на три деца. И се справя перфектно. Напуснала е предишната си работа в общината и се е заела с този бизнес. В документите, които представи, видяхме, че има доста посещения. Това е един пример за добре работеща къща за гости и добре реализирана инвестиция, подпомогната от ДФЗ. Във всяка хотелска стая има далекоглед и хидромасажна вана с гледка към язовира“, каза Денислав Костов – директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ в Смолян.

Вирни се горе