Гостоприемно Чепеларе Ви очаква!

Гостоприемно Чепеларе Ви очаква!

Родопското китно Чепеларе очаква своите гости през наближаващите три почивни дни – 3-5 март. Гостоприемният родопски град е подготвил тридневна културна програма, включваща много веселби и спортни забавления. Силното начало се поставя още сутринта на Националия ни празник – 3-ти март. След поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните чепеларци, всеки желаещ ще има възможността да се включи в превърналото се вече в традиция изкачване до връх „Мечи чал“.

Вечерта продължава с участието на 101-ви Алпийски батальон – град Смолян и духовият оркестър на Сухопътни войски – София, които ще вземат участие в тържествения ритуал проверка-заря.

Зимният курорт Пампорово ще отбележи празника с масово ски спускане с трибагреници, носен от скиори и сноубордисти, облечени в народни носии. На 04.03. Община Чепеларе, съвместно със сдружение на коневъдите, Ви канят да празнуваме Тодоровден заедно. За поредна година в града ще се проведат традиционните надпревари с коне.

В неделният ден (05.03.), любителите на зимните забавления са поканени да вземат участие в т.нар. Зимно предизвикателство в планината, организирано съвместно от Министерството на младежта и спорта и Българска Асоциация Спорт за всички. Ще бъдат организирани разнообразни зимни надпревари с развлекателен характер. Всеки желаещ да се включи в игрите е добре дошъл, като в края на деня ще бъдат разпределени награди, чрез томбола.

Всички жители и гости на Община Чепеларе, желаещи да подишат чист, планински въздух, да карат ски или пък само да релаксират добре, са поканени да бъдат наши гости през предстоящите празнични дни и след това.

Вирни се горе