Глобиха "Горубсо Мадан" за замърсяване на река

Глобиха "Горубсо Мадан" за замърсяване на река

76 проверки за опазване на околната среда извършиха експертите на РИОСВ- Смолян през последния месец, съобщиха от РИОСВ-Смолян. При тях са проверени 63 обекта. Дадени са 37 предписания и са съставени два акта, като единият е за неизпълнени предписания. Издадени са две наказателни постановления, а наложените санкции са за 1024 лв. 1847 лв. са събраните глоби през последния месец.

Акцент в контролната дейност на РИОСВ през месец декември бяха проверките за чистотата на Граничните контролно пропусквателни пунктове, на пътищата и пътните съоръжения в обхвата на републиканската пътна мрежа на територията на страната. В тази връзка във всички РИОСВ се проведоха работни срещи с общините и областните пътни управления, на които се представиха графици за поддържане чистотата на пътните площи. Мярката е предприета съобразно визираните в Закона за пътищата отговорности на кметовете и директорите на областните пътни управления като стопани на пътищата. За неуведомяване на РИОСВ-Смолян за настъпили производствени аварии и други инциденти, които могат да доведат до увеличаване на емисиите или да предизвикат влошаване качеството на атмосферния въздух е глобено физическо лице с 200 лв.

Наложената месечна санкция от РИОСВ-Смолян на ”Горубсо Мадан” АД е 1 024 лв. за замърсяване на река. За осъществяване на забранена дейност в резерват (защитена територия) в нарушение на режима, определен със Закона за защитените територии от РИОСВ Смолян е глобено физическо лице от с. Гъоврен, общ. Девин, обл. Смолян с 500 лева.

Вирни се горе