Форум на тема "Как се стимулира социалното предприемачество" ще се проведе в Смолян

  Форум на тема "Как се стимулира социалното предприемачество" ще се проведе в Смолян

„Стимулиране на социалното предприемачество” е темата на форум, който организира Центърът за насърчаване на социалното предприемачество към Търговско-промишлената палата в Смолян.

Форумът ще се проведе днес, 29 март от 13 ч. в заседателната зала на хотел „Дикас“ в Смолян. По време на форума ще бъде представен проект I-SEE и дейностите извършени до този етап. Представител на БТ – Смолян ще акцентира върху вариантите за включване на социално уязвими групи и работодатели в социални програми за заетост към Агенция на заетостта. Специален гост на форума е Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП, който ще говори за възможностите за стимулиране на предприемачеството в България.

Центърът за насърчаване на социалното предприемачество към СмТПП е създаден в рамките на проект „Интеррегионално насърчаване на социалните предприятия”/„Interregional Social Enterprise Empowerment”, с акроним I SEE, финансиран по договор за безвъзмездна помощ B2.9c.06 от 23.10.2017г., от програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020. Проектът е съфинансиран от Европейския Фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от националните фондове на Република Гърция и Република България http://www.greece-bulgaria.eu

В него ще се акцентира върху вариантите за включване на социално уязвими групи и работодатели в социални програми за заетост към Агенция на заетостта. Специален гост на форума е Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към Българската търговско-промишлена палата. Той ще говори за възможностите за стимулиране на предприемачеството в България.

Лектори ще бъдат още членът на Управителния съвет на Търговско-промишлената палата в Смолян Рабие Кьосева, както и инж. Иво Царев.

Вирни се горе