Фондация "Изкуството да живееш" провежда занимания в Смолян

Фондация "Изкуството да живееш" провежда занимания в Смолян

Гост на фондация „ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕШ”,която провежда занимания в Смолян е световно известният индийски лечител Свами Джотирмая,съобщиха от община Смолян.Той е роден в Северна Индия през 1972 г. Израснал в православно християнско семейство, от ранна възраст той започва да изучава библията. След като завършва образованието си случайно се записва за основен курс към Фондация “Изкуството да живееш” в родния си град. Вдъхновен от основателя на фондацията – Шри Шри Рави Шанкар – той завършва всички образователни курсове към нея и за кратко време става един от най-добрите й инструктори и близки хора на Шри Шри Рави Шанкар. Често когато Шри Шри Рави Шанкар няма възможност да присъства на срещи на високо ниво или да получи лично международна награда, той изпраща като свой заместник Свами Джотирмая.

Свами Джотирмая е световно известен като лечител. Стотици хиляди хора от цял свят са изпитали чудотворно изцеление на трудно лечими и неизлечими болести. Свидетелство за това са безкрайните опашки от хора, които се редят пред него, за да получат помощта му. Да помага на хората е негова мисия и той го прави напълно безвъзмездно.

България е първата европейска страна, което е удостоена с честта да посрещне Свами Джотирмая. Смолян е първият град, в който той ще проведе лечителни сесии като първата ще бъде на 04.08.2010 от 19:00 часа в актовата зала на ІІ основно училище “Проф. д-р Асен Златаров”. Той пребивава в Смолян до 08.08.2010 и ще проведе и други лечителни сесии, чиито графикът ще бъде обявен на пресконференцията в гореспоменатото училище на 05.08.2010 от 15:00 часа.

От Смолян Свами Джотирмая пътува за София, където програмата му отново включва лечителна сесия на 14.08.2010 от 17:30 часа в Център за здраве и щастие на фондация “Изкуството да живееш”, кв. Белите брези, бл.11.

По време на престоя си в София той ще води тридневен семинар “Йога и мъдрост за здраве и щастие” от 09 до 11.08.2010 в зала “Универсиада”. Програмата му включва и курс по медитация от 12 до 14.08.2010 в Център за здраве и щастие на фондация “Изкуството да живееш”, кв. Белите брези, бл.11; медийни изяви и срещи с високопоставени държавни служители.

Вирни се горе