Фолклорно-туристически събор стартира в село Ягодина

Фолклорно-туристически събор стартира в село Ягодина

Фолклорно-туристически събор стартира днес, в околностите на боринското село Ягодина. Събитието ще се състои в местността “Нивището”, както същевременно ще се отбележи и ежегодния празник на село Ягодина.

Началото е от 13:00 ч., като първи на сцената ще се изявяват музикантите от оркестър „Пампорово“. Следват забавни мигове „Ягодина пее и свири“ на „Нивището“, като в програмата ще вземат участие гайдарски състав „Девин“, Ансамбъл „Борика“, с.Стойките, Клуб „Хоро“, Смолян, Родопски „Настъргалски“ и „Насосалки“ с Веселина Бабаджанкова и „ Трио шемет“, самодейни състави от общината и региона.

Преди официалното откриване на празника, което е предвидено за 19:30 ч, на сцената ще излязат Емил Чолаков и Надежда Башова, които ще изпълнят химна на Родопите „Бела съм, Бела юначе“., Следва празнично веселие, дискотека на открито и заря.

През втория ден на Фолклорно-туристически събор, който е в неделя, гостите и участниците в него ще имат удоволствието да се веселят с оркестър „Карлъкъ бенд“ и много самодейци от региона.

Вирни се горе