Финансовият министър Симеон Дянков посети Рудозем

Финансовият министър Симеон Дянков посети Рудозем

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков бе на посещение в Рудозем. Заедно с кмета на общината Николай Бояджиев, областния управител Стефан Стайков и народния представител и кандидат-кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов и кандидата за общ. съветник от ГЕРБ Шукри Халилов, финансовият министър се разходи до границата. В „Елидже“ министърът се ангажира да постави въпроса касаещ пътя за Гърция на срещата на високо равнище в Брюксел следващата седмица, където ще се проведат разговори между делегациите на Гърция и България. На срещата в Брюксел ще бъдат обсъдени приетите ангажименти от министър-председателя на Гърция Папандреу за извършването на строителните работи от гръцка страна, касаещи отварянето на ГКПП Елидже.

В Рудозем министърът разгледа строителната площадка по междублоковите пространства, срещна се с представители на общинска администрация и поздрави събралите се в пенсионерския клуб.

На срещата с кмета на общината Симеон Дянков пое ангажимент да дофинансира строителните работи по междублоковите пространства в града. Общата стойност на проекта е 3,4 млн. лева., като до този момент са изразходвани 1,4 млн., които ще бъдат покрити изцяло и до края на годината в два транша ще бъдат преведени останалите 2,5 млн. лева. От своя страна кмета на общината Николай Бояджиев заяви, че при така осигуреното финансиране строителните работи ще приключат до края на годината.

На тръгване министърът се отби през гаража на общината, където се намира демонтираният паметник на Г. Димитров. Дянков и Бояджиев се договориха паметникът да бъде експортиран до София, където ще бъде реставриран и изложен в музея на комунизма.

Вирни се горе