Филиалът на ОДЗ "Елица" в Мадан с най-добрата образователта база в областта

Филиалът на ОДЗ "Елица" в Мадан с най-добрата образователта база в областта

Педагозите и възпитаниците на филиала към ОДЗ ”Елица” в Мадан бяха домакини на открита практика на тема "Ситуацията – основна форма на педагогическо взаимодействие в Детските Градини. Гости на мероприятието бяха Стоянка Шаркова – ст.експерт „Предучилищно възпитание” към РИО на МОН – Смолян, директори на детски градини, главни и старши учители от общините Смолян и Рудозем. Практиката е във връзка с Годишен план на РИО-Смолян за учебната 2013/2014г. и заложените в него квалификационни форми на обучение на педагогическите специалисти. Наблюдаваните ситуации бяха в подготвителните за училище групи по образователни направления „Математика” и „ Социален свят”. Децата от групите на „Пепеляшка” и „Вълшебен свят”, водени под умелото ръководство на своите учителки, показаха изключителни знания и умения по поставените теми.

В уроците бяха приложени разнообразни методи на преподаване и затвърждаване знанията. В направлението по математика задачите, по които децата работиха бяха : Обединяване на две групи и практическо намиране на сбор на две числа.,записване с цифри на количеството обекти в групите, запознаване със знака плюс и т.н А по направлението Социален свят , работата беше, свързана с празника Великден . Присъстващите се насладиха на атрактивното представяне на децата, а техните педагози доказаха неоспоримо педагогическото майсторство и професионализма на работещите в ОДЗ ”Елица” град Мадан.

След проведените ситуации, гостите, към които се присъединиха и кметът на общината Фахри Молайсенов и представители на общинска Администрация се отправиха към физкултурния салон на забавачниците, за да се насладят на поздравителна програма на малчуганите. Преди да започнат своите изпълнения , директорката на ОДЗ-то Снежана Атанасова отправи благодарности към гостите и екипът й за проведената практика и изрази надежда, обмяната на опит между детските градини в Мадан – Рудозем – Смолян да е била ползотворна за всички страни. Пред гостите тя разказа цялата история на сградата – как от почти срутена постройка, благодарение на общинското ръководство, днес детската градина е превърната в изключителна модерна и уютна сграда за знания и игри на децата. Приветствие към гостите отправи и градоначалникът , който подчерта радостта си, че мястото за провеждане на практиката е именно филиалът.Той поздрави и децата и техните педагози за труда и чудесната работа. Експертът от РИО – Смолян Стоянка Шаркова също взе думата и изказа задоволство от материалната база и от изключителната атмосфера и образователна среда във филиала на ОДЗ-то . По нейни думи това е най-добрата учебна база в областта, а по отношение на организацията и подготовката на работната среща е по-добра дори от наскоро, проведена такава в Пловдив. След поздравленията децата се впуснаха в артистично представяне на много песнички, танци и стихотворения. По съвременен начин пресъздадоха и приказката „Сливи за смет” – в която бащата на жениха, събираше отпадъците разделно. Впечатляващо беше и модното ревю с тоалети, изработени изцяло от рециклирани материали. Накрая работната практика беше анализирана, всеки тръгна обогатен от видяното и с благодарност към домакините.

Вирни се горе