Фахри Молайсенов положи клетва и встъпи в длъжност във втория си мандат като кмет на община Мадан

Фахри Молайсенов положи клетва и встъпи в длъжност във втория си мандат като кмет на община Мадан

Новият-стар кмет на община Мадан – Фахри Молайсенов /избран категорично още на първи тур/, новите общински съветници и кметове на кметства от общината положиха клетва и подписаха клетвена декларация, с което встъпиха официално в длъжност. Това стана днес, по време на първото тържествено заседание на Общински съвет – Мадан за мандат 2015-2019 г. Церемонията бе открита от областния управител Недялко Славов, който пожела успех на всички, дали клетва да работят в полза на гражданите на община Мадан. На общинския кмет пожела през своя втори мандат да продължава да работи все така усърдно и да развива активно своите планове, свързани с развитието на града и общината. „Уважаеми г-н Молайсенов, Поздравявам Ви, за преизбирането на кмет на община Мадан и то по-възможно най-убедителния начин още на първи тур. Хората гласуваха одобрявайки Вашите политики общината да бъде достъпна за всеки, за разумна финансова дисциплина, да има средства за всяко едно населено място и да се печелят и реализират европейски проекти, да се благоустрояват улици, квартали, населени места и обществени зони. На старта на втория Ви мандат, аз Ви пожелавам много сили и енергия, за неуморна работа. Здраве и късмет, защото и те са необходими. Да имате подкрепата на хората и не Общински съвет. Да имате търпението на вашето семейство, тъй като то е най-потърпевшо от обществените Ви ангажименти. Кметската длъжност не е професия, а призвание", допълни губернатора в приветствената си реч. По време на церемонията всички, съставящи местната законодателна и изпълнителна власт получиха своите удостоверения и се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Мадан и да работят за тяхното благоденствие. В залата прозвучаха националният химн на Република България и химнът на Обединена Европа. След полагане на клетвата, Молайсенов получи и символите на местната власт – огърлица и символичния ключ за града, а също и личен подарък от Областния управител най-важното „оръжие” за всеки градоначалник – химикал.

„За мен е чест, гордост и привилегия да положа клетва за втори път като кмет на община Мадан. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Още преди 4 години знаехме, че онова, с което сме се заели изобщо няма да бъде лесно, че няма да стане бързо, че пътят ще е изпълнен с много и различни препятствия, че резултатите ще дойдат само след много труд, упоритост и последователност от всички ни! И въпреки трудностите, доказахме, че заедно можем!", заяви градоначалникът. "Надявам се, че и през следващите 4 години ще оправдаем доверието, което ни гласувахте. Ние знаем, че още много работа ни чака, но „каузата Мадан” и доброто ни всеобщо бъдеще тук в нашата община е достатъчният ни стимул за още по-усилена работа. Бъдете здрави и още веднъж благодаря”, допълни той пред присъстващите в препълнената зала.

Процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет беше проведена при тайно гласуване, под ръководството на най-възрастния общински съветник Севдалин Бендеров и комисия в състав председател – Шебан Билянов от ПП ДПС и членове Веселин Атанасов от ПП ГЕРБ и Филип Чукаров – БСП Лява България. След преброяване на бюлетините болшинството от гласовете бяха дадени в подкрепа на Хайри Садъков, съветник от листата на ПП ДПС, който е с богат дългогодишен опит като председател в ОбС – Мадан. От своя страна той също благодари за гласуваното му доверие, като пожела на всички ползотворна съвместна работа и допълни, че се надява този мандат да бъде образец за единодействие между изпълнителна и законодателна местна власт, в името на просперитета и развитието на община Мадан и нейните жители. В края на заседанието беше избрана комисия, която започва работа по изготвянето на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Вирни се горе