ЕВН: Включено е електрозахранването в с. Баните, област Смолян

ЕВН: Включено е електрозахранването в с. Баните, област Смолян

Броят на мобилизираните техници от EVNБългария за отстраняване на авариите в Родопите надхвърли 1000

Постепенно се нормализира и ситуацията и в област Смолян, където вече е възстановено снабдяването с електричество за с. Баните. В областта също всички общински центрове имат електрозахранване. Усилията на екипите са насочени и към малките населени места по отделни общини. С цел по-бързото възстановяване на електроснабдяването в двете области дружеството е осигурило 12 агрегата за електричество. Те са разположени в местата, за които нормалната схема ще се възстанови по-късно. Допълнително EVNБългария вече предприе мерки за доставка на допълнителен брой агрегати.

Дружеството е ангажирало допълнителен брой техници и аварийни групи, които да работят по възстановяване на електроразпределителната мрежа в засегнатите райони. Броят на ангажираните сътрудници на място надхвърли 1000, включително и с персонал от други партньорски фирми.

Възстановителните дейности по места ще продължат до пълното отстраняване на повредите, включително и в най-малките и отдалечени махали. Дружеството работи в координация с местните кризисни щабове.

Вирни се горе