EVN осигури за зимния сезон над 40 единици нова специална механизация

EVN осигури за зимния сезон над 40 единици нова специална механизация

Електроразпределение Юг (част от EVN) достави нова специализирана техника по места за клиентските енергоцентрове (КЕЦ) на дружеството в Югоизточна България. Повече от 40 единици нова специална механизация са в услуга на дейностите, изпълнявани от екипите на дружеството. Доставките включват:

5 бр. UTV, оборудвани с вериги – по един в следните КЕЦ: Бургас Юг, Сливен, Хасково, Асеновград и Стамболийски

3 бр. самосвали с ремаркета – по един в КЕЦ Смолян, Кърджали, Сливен.

31 бр. лекотоварни автомобили

3 бр. мини багери

Това е поредната доставка на техника в EVN, с цел бързо извършване на строително-ремонтни дейности, доставка на материали и др. Специализираната техника тип UTV е предназначена за достъп в труднодостъпни места и пресечени терени в сложна зимна обстановка. Багерите и самосвалите с ремаркета са особено полезни при изкопни дейности за полагане на подземни кабелни линии, превоз на материали и др. Наличието на модерна и качествена техника и механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка.

Като част от подготовка за зимен сезон 2020/21 екипите на Електроразпределение Юг извършиха по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение – трафопостове, възлови станции, кабелни линии и въздушни линии. Внимание беше отделено и на техническото оборудване. Електроразпределение Юг е осигурило 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, общо 9 моторни шейни, 33 високопроходими автовишки, 390 високопроходими автомобила, специализирана верижна машина и др.

Общо 71 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост.

Вирни се горе