ЕВН: 130 счупени железобетонни стълба в Родопите

ЕВН: 130 счупени железобетонни стълба в Родопите

И днес, 10.03.2015 г., възстановяването на електрозахранването за клиентите на EVNБългария в Югоизточна България продължава да зависи от осигуряване на достъп на екипите на дружеството до засегнатите от снега населени места за отстраняване на аварирали електропроводи в мрежа „средно“ и „ниско“ напрежение и от възстановяване останали 5 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в мрежата му „високо“ напрежение

Прогнозата за днес е възстановяване на снабдяването за голяма част от клиентите в общините Велинград, Ракитово, Мадан, Рудозем, Баните, Неделино, Ардино. Възстановено беше захранването за Сърница, Доспат и Лъки, като в последната приоритет остава електрозахранването за село Манастир.

Аварийните екипи на EVN България работят с допълнен състав от техници от други райони, които оказват съдействие при отстраняване на повредите. На разположение са общо 158 аварийни екипа. Към момента са установени общо 130 счупени железорешетъчни и железобетонни стълба от електроразпределителната мрежа.

Вирни се горе