Еленът Рудолф от Родопите си търси половинка

сряда, 26 декември 2018 г.

Родопският Рудолф е на 7 години – тоест, мъжкар в разцвета на силите си. Получава команди на финландски, но вече успешно разбира и българския език Борислав Лазаров

Еленът Рудолф от Родопите си търси съпруга. Той е съименник на онзи, който дърпа шейната на дядо Коледа, но живее на 4000 километра от родината си Лапландия.

В подножието на Националната астрономическа обсерватория “Рожен” фермерът Драгни Георгиев се грижи за Рудолф – северен елен, роден в далечна Лапландия. Въпреки че в момента няма много сняг, Рудолф се чувства като у дома си и с гордост носи името на своя прочут съименник – еленът на Дядо Коледа. Но малко тъжен, защото е сам и няма семейство.

„Сега търсим жена на Рудолф, за което мислим да направим благотворителна кампания, за да съберем средства, за да можем да осигурим жена на Рудолф. Както и при хората, така и при животните, когато си има дружка е коренно различно”, каза Драгни Георгиев.

Родопският Рудолф е на 7 години – тоест, мъжкар в разцвета на силите си. Получава команди на финландски, но вече успешно разбира и българския език. Обожава разходките и лакомства като ябълки и лишеи.

„Рудолф произхожда от Лапландия, което означава, че най-близкият ни вариант да му намерим жена също е оттам”, допълни Драгни Георгиев.

Ако искате да помогнете на родопския Рудолф да има семейство, потърсете информация за него във “Фейсбук”.

Източник: бТВ

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009