Експертите, проучващи срутището на пътя Смолян - Мадан, ще внесат доклада си в АПИ

Експертите, проучващи срутището на пътя Смолян - Мадан, ще внесат доклада си в АПИ

ДНес, експертите, проучващи срутището на път ІІ-86 Смолян – Мадан, ще внесат в Агенция „Пътна инфраструктура“ доклада за извършените от тях огледи на свлачището. Работната група бе сформирана със заповед на председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и задачата й е да се извърши подробен оглед и картировка на свлачището, да изготви становище за механизма и динамиката на свлачищно-срутищния процес и да даде препоръки за изпълнението на неотложни аварийни мероприятия за стабилизиране на участъка.

Път ІІ-86 Смолян – Мадан в района на село Тикале остава затворен заради опасността от свличане на скална маса. Алтернативният маршрут за тежкотоварните камиони е през Рудозем – Смилян, а за леките автомобили и по пътя Смолян – Фатово – Рудозем.

Основните изводи в доклада ще бъдат представени на брифинг в АПИ от ръководителя на експертната работна група доц. д-р Стефчо Стойнев, който е ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, и от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов. Брифингът е днес – 20 март, от 10,30 ч.

Вирни се горе