Две училища в Доспат посрещат 2016-та с нови компютърни кабинети

Две училища в Доспат посрещат 2016-та с нови компютърни кабинети

Две училища – ОУ “Хр.Ботев” – с.Късак и ОУ"В.Левски" – с.Змейца обновиха изцяло компютърните си кабинети съвсем в навечерието на коледните и новогодишните празници, съобщиха от местната администрация. Общо 123 ученици ще се възползват от дарението, предоставено от “Информационно обслужване” АД – гр.София, което включва по 10 лаптопа, по 1 принтер, по 1 скенер и по един разпределител на мрежата. Отделно от дружеството осигуриха свързаността на конфигурациите в мрежа, направиха и ремонт на старата мрежа в школото в с.Късак. “Това е нашият Коледен подарък за децата”, заявиха от “Информационно обслужване”. А директорите на двете училища пък не могат да опишат колко приятно са се изненадали учениците от новата придобивка.

“В компютърния кабинет имахме седем компютри, които морално бяха остарели, работеха бавно и реално нормален процес не можеше да се води”, каза Шабан Хърлов, директор на училището в с.Късак. Използваме възможността чрез “Вестник на община Доспат” директорите на двете училища да благодарим на нашите дарители от “Информационно обслужване” АД – гр.София, на съдействието, което получаваме чрез кмета на община Доспат г-н Елин Радев и неговия екип. Искаме да пожелаем още здраве, много щастие и още много успехи на всички, казаха още Станимир Хаджиев и Шабан Хърлов.

Инициативата за направеното дарение е на “Информационно обслужване” АД – гр.София, която е лидер сред IT компаниите в България. То е поредното от дарения на компанията и е насочено в подкрепа на развитието на подрастващите и работата им с модерните технологии, особено в малките населени места, посочиха от компанията.

Вирни се горе