Двама атлети ще представят Чепеларе в Шладминг, Австрия’ 2017 на световните зимни игри

Двама атлети ще представят Чепеларе в Шладминг, Австрия’ 2017 на световните зимни игри

За трети пореден път в Чепеларе се проведе церемония за теглене на жребий за участие на атлети в световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Интернешънъл, които ще се проведат в Австрия през 2017 г. На събитието присъстваха Славка Чакърова – кмет на община Чепеларе, Александър Димитров – представител на Спешъл Олимпикс България, представители от община Чепеларе, родители и учители.

Чепеларе ще бъде представен от двама атлети в две дисциплини – алпийски ски и ски бягане. Избраните между регистрираните атлети с интелектуални затруднения на територията на общината са трима – Славка Стоянова и Костадин Данаилов, а Михаил Жълтушкин като резервен състезател.

Кметът Славка Чакърова пожела на състезателите здраве и успехи, за да прославят за пореден път Чепеларе, защото той е градът на шампионите. Надяваме се те да се завърнат с по-големи резултати, дори и от успехите на Росен Дльогов, който завладя два златни и един сребърен медал на първите световни зимни игри на Спешъл Олимпикс Интернешънъл през 2008 година.

Вирни се горе