Доверие и отговорност е да стана кмет на Девин

Доверие и отговорност е да стана кмет на Девин

Здравко Иванов беше избран за кмет на Девин на първия тур на местните избори. Новият кмет спечели с 58.58% от гласовете на избирателите има община Девин. Той победи кандидатът на ГЕРБ Красимир Даскалов, който взе 37.80%.

Здравко Иванов е на 39 г. юрист по образование, от 10 г. работи като нотариус в гр. Девин. Безпартиен е. Първо кандидатурата му е като независим, след това е подкрепен от коалиция БСП- ДПС.

“Раждан съм Девин, тук съм израснал, това е накратко моята визитка на първо време. Едното ми детенце е в трети клас, оставих го на училище тази сутрин, а другото ми детенце е на три години и половина и е на детска градина вече. Аз не членувам в нито една партия. Но, навлизам в политиката, защото хората ме провокираха, хората в община Девин ме припознаха като алтернатива на настоящото управление като човек, който би могъл да се справи по-добре с управлението на общината и аз като човек с изразена гражданска позиция поех отговорност и се явих на избори”, каза в интервю за БНР Здравко Иванов. Приех подкрепата на ДПС и на БСП, защото тези две политически сили в годините са доказали, че политиката им е ангажирана, допълва той.

Изборът му на кмет приема като желание на жителите на Девин за промяна. В момента от общинския съвет от коалицията, която издигна общи кандидати за общински съветници, влязоха 8 общински съветника, 7 съветници са на партия ГЕРБ и по един общински съветник има от други две коалиции, които участваха със собствени листи.

“Аз смятам, че за хората, които станаха общински съветници, водещото за тях е работата за община Девин в диалог с тях ще намерим формулата, с която да намерим мнозинство в общинския съвет, тъй като водещото за мен като кмет ще бъдат интересите на общината и населението”.

Здравко Иванов каза, че първото, с което ще се заеме като кмет е, да се подобри работата на администрацията. Тя не беше добра досега. И успокои работещите в там, че ще бъде даден шанс на всеки.

“Първото нещо, което ще направя е да успокоя хората в общинската администрация да заработи по-добре и да се докажат. Основното в предизборната ни програма, на която бяхме заложили, е да структурираме и мотивираме хората, тъй като последните 4 години тя не се справи добре с предоставянето на административните услуги. Затова основното нещо, на което ще заложа е да направя така, че да бъде в услуга на гражданите и да спазва сроковете за извършване на административни услуги. Стъпка по стъпка, ще подреждаме приоритетно проблемите в общината и започваме да работим за Девин и всички населени места. Аз съм сигурен, че ще се справя, но отговорността, с която се нагърбвам, е голяма и доверието, което ми гласуваха хората показва, че през последните 4 години Девин не е управляван добре и желаят промяна. За да направим тази промяна се иска много работа е се въоръжавам и се надявам и се семейството ми да се въоръжи с търпение, тъй като тази работа ще е свързана с много отсъствия от къщи, за да можем да се справим с предизвикателствата”, обясни новия кмет на Девин.

Вирни се горе