Доспат празнува 45 години град!

Доспат празнува 45 години град!

Програмата включва Фестивал на народното творчество, Събор на чешмарите, турнир по народна борба, концерти, забавления и заря

45 години от обявяването си за град чества Доспат на празника си, който продължава днес и утре. В живописната местност „Събора“, откъдето се открива прекрасна гледка към язовир Доспат, за 33-ти път се събират хиляди хора от различни краища на страната. Празничната програма включва Фестивал на народното творчество, Събор на чешмарите и награждаване на “Майстори чешмари за 2019 г.“, турнир по народна борба, множество концерти и танцови изпълнения, дискотеки и забавления на открито.

Над 700 са участниците в съставите за автентичен фолклор от Родопите и цялата страна, които се включват в надпяването и надиграването по време на събора.

Проявите започнаха още снощи с концерти на Николина Чакардъкова и Алисия,съобщи БНР.

Днес на сцената се изявяват народните певци Иван Дяков и Радостина Паньова, сред гостите от чужбина е сръбската мегазвезда Миле Китич.

Тържественото откриване на празника е тази вечер от кмета на Доспат, след това ще има празнична заря. Утре празничните прояви продължават с концерт на народната певица Росица Пейчева, състави за изворен фолклор и традиционния турнир по народна борба.

Вирни се горе