Дора Янкова се срещна с ръководството на "Пампорово" АД

Дора Янкова се срещна с ръководството на "Пампорово" АД

Днес в Смолян се състоя среща на кмета на общината Дора Янкова с ръководството на „Пампорово” АД. По време на срещата бяха дискутирани проблемите свързани с подготовката на курортния комплекс за предстоящия зимен сезон, изготвянето на нови Подробни устройствени планове, ремонта и обновяването на водопреносната и канализационната мрежа, изграждането на пречиствателна станция, уличната мрежа в курорта, в т. ч. и пътя до кулата на връх Снежанка.

За да се случат тези мероприятия, кметът на общината пое конкретен ангажимент, който ще извърши Смолянска община и като председател на УС на НСОРБ ще лобира чрез народното представителство в 41-я парламент за промяна на законовата уредба, за да се регламентира статута на пистите – зимата като спортни съоръжения, лятото – селскостопански обекти.

Дора Янкова ще настоява за промяна на Закона за устройство на територията, според който сградите – недовършени и загрозяващи околната среда да се опаковат в подходящ материал, за да не отблъскват туристите, решили да почиват на планина.

И двете страни бяха единодушни, че е необходима по-сериозна грижа към състоянието на к. к. Пампорово, както от двете общини – Смолян и Чепеларе, така и от страна на българското правителство.

Вирни се горе