Доброволци от Превантивно– информационния център към община Смолян раздават стикери срещу тютюнопушенето

Доброволци от Превантивно– информационния център към община Смолян раздават стикери срещу тютюнопушенето

Всяка година в третия четвъртък от месец ноември се отбелязва Международния ден без тютюнопушене. Тази година е 16 ноември, а мотото на кампанията е :”Пушенето и ти”.

По традиция на този ден се призовава всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушенето в името на собственото си здраве, както и на здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

По този повод доброволците на Превантивно – информационния център по наркотични вещества към община Смолян раздадат стикери на своите съученици и учители в училище и разяснят вредата от тютюнопушенето. Стикерите са по идея на самите доброволци, съгласувани са с Министерството на здравеопазването и финансирани от община Смолян за отпечатването им.

Представата, че изпушената цигара успокоява и избистря ума, е заблуда. Използването на тютюнопушенето като начин да свалим стреса, да намалим напрежението излиза много скъпо на всички нас.

Най –добрият начин да се погрижим за здравето и външния си вид е да спрем цигарите и да избягваме места, където се пуши, съветват от Превантивно – информационния център по наркотични вещества към община Смолян.

Вирни се горе