Рекордни преспи по пътя Смолян – Мугла

Рекордни преспи по пътя Смолян – Мугла

До 4м. достигат снежните преспи на връх Новак по пътя Смолян – Мугла, като това е рекорд за последните 10 години. Между 2 и 3м. са преспите в по-ниските части от трасето.

След пробиването на преспите, около пътя са се получили високи снежни стени, като пътуването наподобява минаване в тунел. От вчера пътя Смолян- Мугла е почистен и нормално проходим при зимни условия- с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Нормално пътува пътническия автобус, нормализирани са и доставките на хранителни стоки и провизии.

В селото има ток и вода, но заради авария в телевизионната кула, жителите са лишени от телефонни и мобилни връзки, както и от телевизия и радио. 20-тонната верижна машина на „Титан Клинър” продължава работа по уширяване на шосето, като в участъка от Затворническото общежитие до тунела пътя е широк над 3м. и почистен почти до асфалт. Нормално проходим е пътя и до Регионалното депо за твърди битови отпадъци. Колесен снегорин разчиства новообразуваната снежна покривка по направлението тази нощ, която е около 6-7см.,съобщиха от фирма “Титан Клинър”.

В Смолян вали слаб сняг, по-силен е по високите части на планината. Въпреки това пътната обстановка остава спокойна. Въведени са ограничения по пътя Смолян- Турян и в района на кв. „Езерово”, където всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. В Смолян продължава работата за разчистване на третостепенните улици от лед и неговото извозване. Успоредно се работи и за извозване на отпадъците от по-големите села в общината.

Вирни се горе