До 10 дни се очаква решение за избор на изпълнител за ремонта на пътя Девин-Кричим

До 10 дни се очаква решение за избор на изпълнител за ремонта на пътя Девин-Кричим

До 10 дни се очаква решение за избор на изпълнител за два от лотовете от пътя Девин – Кричим. Ако няма обжалване техническите дейности могат да започнат още от този строителен сезон, съобщи областния управител на Смолян Недялко Славов.

Припомняме, че преди броени дни депутатите от ГЕРБ от Смолян д-р Дариткова и д-р Събев направиха питане към министър Николай Нанков за рехабилитацията на пътя Смолян – Девин – Кричим.

Третокласният път Стойките – Широка лъка – Михалково – Кричим е включен от Агенцията в списъка с отсечки за финансиране от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е одобрен за безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и съфинансиране от държавния бюджет, като изпълнението на рехабилитация е разделено на три лота, отговори Нанков.

За ремонта на участъците от Михалково до границата на област Смолян от 21.193 км и другият – от границата на Смолянска област до Кричим – с дължина 15.291 км, са заложени за усвояване съответно 31 493 949 лв. с ДДС и 24 422 831 лв. с ДДС.

В третия участък Смолян – Широка лъка към Девин, с дължина 27.217 км, е заложено да се вложат в рехабилитация 29 105 256 лв. с ДДС. Ремонтът му обаче се забавя заради обжалването.

За участъците от Михалково до Кричим текат процедурите и ако при тях няма обжалване от фирмите там ще започнат ремонтите още тази година, като са включени ремонт и на тунел, нови подпорни стени, уширения, укрепване на съоръжения и тотален ремонт и отводняване на пътя.

Вирни се горе