Днес ще се проведе състезанието по колоездене, посветено на 18 юни –Празник на обединения град Смолян

Днес ще се проведе състезанието по колоездене, посветено на 18 юни –Празник на обединения град Смолян

Община Смолян със съдействието на ОД на МВР, МБАЛ „д-р. Братан Шукеров” – Смолян и спортен клуб по колоездене „Фрий Райдърс Юнайтед” – Смолян организират колоездачно състезание – „Обиколката на Смолян“ по маршрута: Стар център – Райково – Устово – Смолян, за участници над 15 години на 16 юни. Състезанието е по случай отбелязването на 18 юни – Празник на обединения град Смолян. Това съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в общинската администрация.

Целта е да се популяризира и стимулира развитието на спорта колоездене сред желаещите да се занимават непрофесионално със спорт. Стартът ще бъде даден днес от 15 часа на площад „Свобода”-Стар център. Колоездачната обиколка е по предварително определен маршрут, дължината на трасето е 20 км. Брой обиколки – една. Маршрутът по който ще бъде състезанието е следният: Старт – площад „Свобода”, бул. „България”, ул. „Миньорска”, ул. „Петър Берон”, ул. „Родопи” – ул. Тракия” – ул. „Пазарска” – ул. „Стою Шишков” – (покрай площад „Възраждане”- кв. Устово) – ул. „Стою Шишков” – ул. „Тракия” – ул. „Родопи” – бул. „България” – през пешеходната зона, финал – площад „Свобода”.

Възрастовите групи , които могат да участват са 15-17 години – момчета и момичета, /8-11 клас/ – контролно време 1,30 ч. 18-21 години – мъже/жени – контролно време 1,15ч. 21-35 години – мъже/жени – контролно време 1,15ч. Над 35 години – мъже/жени – контролно време 1,30 ч. Всеки участник е длъжен да участва с личен велосипед, който да е в изправност и да ползва каска по време на състезанието. Да има сключена застраховка „Злополука” валидна за периода на състезанието. Община Смолян /организаторите/ не поемат отговорност за застраховането на участниците. Не се изисква при представяне на старта. Състезателите, които нямат навършени 18 години – представят писмена декларация от родителите, в която се упоменава, че те разрешават да участвате в състезанието. Класирането е индивидуално по възрастови групи, по пол и по време на пристигане на финала Победителите в отделните групи ще получат награди до 3-о място и грамоти до 6 –о място.

На 17 юни от 15,00 часа в спортната зала на Стария център ще се проведе спортен празник под надслов „Да раздвижим Родопите”. Съвместната инициатива на община Смолян, РЗИ и Сдружение „Бъди активен” има за цел да насърчи хората в активна и напреднала възраст, както и за тези със седяща професия към по-активен начин на живот като средство за подобряване на личното им здраве и тонус.

Вирни се горе