Димитър Михайлов: „Аз може да съм почетен гражданин, но вие сте доблестни граждани, защото работите за града и за хората”

Димитър Михайлов: „Аз може да съм почетен гражданин, но вие сте доблестни граждани, защото работите за града и за хората”

В навечерието на Димитровден кметът на община Смолян Николай Мелемов връчи официално наградата „Почетен гражданин на Смолян” на нейния носител свещеник Димитър Михайлов. Общинските съветници го приветстваха със ставане на крака и аплодисменти. „Точно преди 23 години бях тук за последен път. Беше октомври и беше края на мандата. Сега отново съм тук, за да получа това високо отличие, което показва, че живота ми не е минал напразно. Аз се смятам за късметлия и за оптимист. Дните ми през 70 –годишния ми живот бяха шарени, но повечето от тях радостни, за мен и за семейството ми”, каза развълнуван свещеник Михайлов. За да го, да го поздравят и да засвидетелстват уважението си, в заседателната зала на общинска администрация Смолян бяха дошли негови колеги, приятели, съученици, близки. Михайлов благодари за най-високото отличие, с което е удостоен на кмета и председателя на Общински съвет, на общинските съветници, на гражданите на Смолян и общината. „Искам да благодаря и на онези 43-ма кметове на кметства, с които работих през периода 1991 – 1995 година, на тогавашните общински съветници, които по закон бяха 51, на всички работещи в общинската администрация, защото бяха лоялни.

Благодаря на всички, с които съм работил досега. Аз може да съм почетен гражданин, но всички вие сте доблестни граждани, защото работите за града и за хората”, добави Димитър Михайлов. Той не пропусна да изрази благодарността си и към покойните си родители за възпитанието, за съветите, за напътствията, които са му давали.

Свещеник Димитър Михайлов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Смолян“ по повод 70-годишнината му, а също и за активната му обществена дейност.

Вирни се горе