Девин се включва в инициативата "Да изчистим България за един ден"

Девин се включва в инициативата "Да изчистим България за един ден"

На 12 май община Девин ще се включи в инициативата “Да изчистим България за един ден”

Община Девин официално заяви своята подкрепа и участие в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден". Ние вярваме, че кампанията може да бъде успешна, като се включим всички и покажем, че можем да се грижим за заобикалящата ни среда. Нека всички направим общината ни по-чиста и приветлива, призовават от администрацията. С тази кампания от общината се надяват да се постигне и друг ефект – да се промени отношението на хората към градската среда и природата, да променят навиците си и се създаде устойчива гражданска позиция.

Домоуправителите могат да инициират почистването около жилищните блокове, тротоарите пред тях или местата до съседните сгради, препоръчаха от местната администрация. Община Девин е заявила почистването на следните места:

  • Брегове на яз.Въча при с.Михалково,

  • Опашка на яз.Цанков камък – от м.Забрал до мост при гробищен парк,

  • Дерето по пътя към м.Равня.

От общината очакват от гражданите да заявят участие в кампанията на mail: obshtina@devin.bg, като се регистрират като доброволен участник за посочените места. Извозването ще бъде организирано от Община Девин. Сборният пункт е пред сградата на общинска администрация от 09:00 часа на 12.05.2012 г. На всички участници в инициативата ще бъдат раздадени чували и ръкавици.

Обръщамесе към всички организации и предприятия, към всеки един от жителите на град Девин да подкрепи кампанията и да се включи в нея, обърна се кметът на общината Цветалин Пенков към съгражданите си.

Вирни се горе