Девин приема световното по риболов на хищници на 28 и 29 август

Девин приема световното по риболов на хищници на 28 и 29 август

На 28 и 29 август град Девин ще бъде домакин на световното първенство по спинингов риболов на хищници с изкуствени примамки.

60 състезатели от 15 национални отбора ще показват майсторството си в борбата за световната титла. Организатори на шампионата са световната федерация по спортен риболов ФИПС, Българската федерация по риболовни спортове, Съюзът на ловците и риболовците в България и община Девин. Състезанието ще се проведе на река Въча до село Михалково, като двата дни ще се лови от 8:30 до 12:30 часа. За целта участъкът ще бъде зарибен с повече от един тон пъстърва.

Заявки за участие са подали световните шампиони от Полша, Чехия, Словакия, Италия, Унгария, Хърватия, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Латвия, Украйна, Молдова. Руският тим ще се състезава под абревиатурата на тамошния риболовен съюз ФСРС, тъй като попада под забраната, действащата за всички национални отбори на Русия заради употребата на допинг, както беше и на олимпиадата в Токио.

Отборът на България се предвожда от шестия в световната ранглиста Георги Гетов, в него са още тазгодишният шампион Стефан Йорданов, Петър Лаков, Тодор Костадинов и 18-годишният Боян Ярков. Надеждите са, че българският отбор ще се пребори за място в тройката.

Вирни се горе