Девин празнува

Девин празнува

Заместник-областният управител Зарко Маринов поздрави гражданите на Девин по случай празника на града и 103-годишнината от освобождението му. Той връчи на заместник-кмета Георги Серафимов поздравителен адрес от името на областния управител Недялко Славов. Маринов пожела на всички граждани на Девин здраве, семейно щастие и благополучие, да носят любовта към Родопите в сърцата си и да бъдат горди, че живеят в този прекрасен град, разположен в сърцето на Родопа планина. Бе поднесен и венец от областния управител пред паметника на загиналите за свободата на Девин. След тържествената заря-проверка празничната вечер продължи с концерт на представителния ансамбъл на въоръжените сили.

Празникът на Девин 2015 – Сърцето на Родопите започна на 7 октомври и продължава до 10 октомври. Тази вечер предстоят празничен концерт – поздрав от Самодейци от читалищата от община Девин, Девин „Денс Клуб“ и Общински детски комплекс гр. Девин, концерт на група „Ice Cream” и Лазерно шоу, което ще стартира от 20:30 часа. В програмата за утре (10 октомври) са предвидени: детско шоу, общоградски курбан, празничен концерт – поздрав от Самодейци от читалищата от община Девин, Девин „Денс Клуб“ и Общински детски комплекс гр. Девин, както и концерт на Севдалина и Валентин Спасови. 

По време на празничните дни се провеждат спортни състезания по тенис на маса, шах и футбол, поетични четения и други съпътстващи мероприятия.

Вирни се горе