Девин организира общоградско тържество за 24 май, изпраща и абитуриентите

Девин организира общоградско тържество за 24 май, изпраща и абитуриентите

Във връзка с отбелязване на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Девин съвместно със СОУ „Христо Ботев”, ПГЕ „А.С. Попов”, ОДЗ „Здравец”, ОДЗ „Изворче” и ОНЧ „Родопска просвета – 1923” гр. Девин, организират общоградско тържество.

В 9.00 часа от СОУ „Христо Ботев” ще тръгне шествие от ученици и учители. Същото ще продължи по ул. „Гимназиална”, покрай паметника на Катя Ванчева по ул.„Първи май”, хотел „Орфей”, ул. „Родопи” /до ресторант „Старата върба”/, ул.„Освобождение” и ще приключи пред Дома на културата, съобщиха от пресцентъра на общината.

В 9.30 часа от ПГЕ „А. С. Попов” ще тръгне шествие от ученици и учители. Те ще минат по моста, по ул. „Дружба”, покрай хотел „Персенк” към площад „Игор Юруков” пред съда и ще приключи също пред Дома на културата. Там от 10.00 часа ще се проведе литературно-музикална програма за празника. По-късно през деня от 18.00 часа община Девин организира изпращане на абитуриентите от СОУ „Христо Ботев” и ПГЕ „А. С. Попов”. Сборният им пункт е на площада пред Общинска администрация, а шествието ще продължи по улица „Освобождение” до Дома на културата. Мероприятието ще продължи най-късно до 19.00 часа, след което абитуриентите от ПГЕ „А. С. Попов” ще се отправят към ресторанта на хотел „Орфей” за честване на абитуриентския си бал, а тези от СОУ „Христо Ботев” – ще отпътуват за к.к. Пампорово.

Вирни се горе