Девин е домакин на Xlll-ти национален конгрес на Българската диабетна асоциация

Девин е домакин на Xlll-ти национален конгрес на Българската диабетна асоциация

Девин е любезен домакин на Xlll-ти НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА БЪЛГАРСКАТА ДИАБЕТНА АСОЦИАЦИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ.

БДА-Българската диабетна асоциация е професионална организация с идеална цел основана през 2004 г. Сред нейните членове са специалисти по ендокринология, неврология, офталмология, нефрология, както и общо-практикуващи лекари, лекари от доболничната помощ и други. Цел на БДА е да подпомогне сътрудничеството между ендокринолозите, както и между ендокринолозите и останалите специалисти от сферата на здравеопазването, ангажирани в борбата срещу захарния диабет.

От 31 май до 2 юни 2019г. в общо пет заседания, които ще се провеждат в конферентната зала на хотел Персенк ще бъдат показани тематични презентации и семинари, дискутиращи съвременните терапевтични подходи свързани с лечението на захарния диабет, превенция на усложненията и други.

Събитието се провежда под егидата на кмета на Община Девин- Красимир Даскалов, който и официално откри днес конгреса. Той връчи плакет на акад.проф.д-р Ивона Даскалова,дмн президент на УС и началник клиника по ендокринология и метаболитни заболявания към ВМА гр.София за приноса и в борба с бича на нашето съвремие-Захарният диабет, както и в знак на благодарност за полезната акция, която се проведе в град Девин, а именно БЕЗПЛАТНО изследване и консултиране на близо 200 души за нива на холестерол, нива на кръвна захар, полезни съвети за здравословно хранене по инициатива на ВОЕННО-МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ.

Целта на мероприятието бе да се установят хора в преддиабетни състояния, с начален диабет и да се започне съответното лечение и диета. От своя страна акад.проф Даскалова благодари за гостоприемството и заяви, че е чест за нея, че интердисциплинарната научна среща се провежда в това прекрасно кътче на Родопите-град Девин.

Вирни се горе