Девет проекта по ИП "Растеж и устойчиво развитие на регионите" подаде община Смолян

Девет проекта по ИП "Растеж и устойчиво развитие на регионите" подаде община Смолян

Община Смолян е подала девет проекта по инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", съобщи за SmolyanNews.com зам.-кметът Марин Захариев. В тях са включени рхабилитация на пътя за Мугла, спортната база – стадион, басейн и зала в Смолян, зоната около блоковете „Черни връх“, зоната за отдих – улица „Димитър Благоев” и други, посочи зам.-кметът на общината.

Скоро е започнало и дългоочакваното саниране на Общината. Подменя се дограмата, поставя се изолация, предстои и подмяната на отоплителната система. Очаква се напролет сградата на общинсака адмистарция да бъде санирана и освежена.

1050 проекта по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите” на обща стойност от 1,943 млрд. лв. събра финансовото министерство. „Обобщената информация от апликационните форми е 113 страници, това е впечатляващо”, коментира финансовият министър, който е председател на Междуведомствения съвет за оценяване и подбор на проектите.

Около 350 млн. лв. са средствата, които ще бъдат предоставени за финансиране на общински проекти. Останалите 150 млн. лв. от ресурса на програмата ще бъдат предоставени на централната администрация отново за проекти, които имат регионална насоченост.

До края на тази седмица Междуведомственият съвет ще оцени технически и финансово допустимите предложения.

Вирни се горе