Девет от десет общини в Смолянско обявиха дървена ваканция

Девет от десет общини в Смолянско обявиха дървена ваканция

Девет от десет общини в Смолянско разпускат учениците в дървена ваканция от днес, като изключение прави само община Чепеларе. Причината е обилния снеговалеж, влошената метеорологична обстановка и минусовите температури. Със заповед на кметовете на общини Смолян, Борино, Мадан, Рудозем, Девин, Доспат и Неделино дните от 27 до 1 март са обявени за неучебни, в община Баните са два, а в Златоград училищата и детските градини ще са затворени само днес.

„В зависимост от метеорологичната обстановка през ден ще бъде преценена необходимостта от удължаване на неучебните дни“, каза кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

„През следващите дни се очакват обилни снеговалежи и много ниски температури затова е добре учениците да останат по домовете си. Благодаря на всички учители и директори за бързите и много прецизни мерки по опазването живота и здравето на всички деца“, написа в социалната мрежа Мария Семерджиева – началник на Регионалното управление на образованието в Смолян.

На територията на община Чепеларе на този етап няма проблеми с предвижването или населени места без ток и вода. Това съобщи кметът на общината Славка Чакърова.

“Обстановката в Община Чепеларе е нормална. Към момента няма предпоставки за обявяване на дървени ваканция на територията на Общината. Днес часовете в училищата са протекли както обикновено, тъй като са обезпечени с гориво и е топло в класните стаи. Проведени са разговори с директорите на училищата. Пътят се почиства постоянно, за което се грижат три машини в гр. Чепеларе, а в селата също има необходимата техника. Действията на Кмета на Община Чепеларе – Славка Чакърова са съгласувани и с началника на РУО- Смолян Мария Семерджиева, която също е на мнение, че нещата за момента са спокойни. При влошаване на метеорологичните условия, Община Чепеларе е в готовност да реагира”, коментира Чакърова.

Вирни се горе