Детските градини в община Доспат посрещат Новата година с компютърно обзавеждане

Детските градини в община Доспат посрещат Новата година с компютърно обзавеждане

Целодневните детски градини – седем на брой в Община Доспат предколедно бяха оборудвани с модерни компютърни конфигурации (компютър, принтер, софтуер),съобщи инж.Веселин Калфов. Следващата стъпка на г-н Антим Пържанов – Кмет на Община Доспат, ще бъде насочена към снабдяване на градините с висококачествен интернет. Предвидено е и обучение на директорите по компютърна грамотност. Тези дейности ще доведат до повишаване на комуникациите с общинска администрация от една страна, както и до повишаване на комуникациите с образователни институции – от друга. Работата на директорите в значителна степен ще се подобри.

През изтичащата 2010г. Община Доспат направи сериозни инвестиции в детските учебни заведения, насочени към:

  • Подобряване на материално – техническата база – извършени бяхя ремонти като монтиране на нови паркети; подобрения в санитарните възли; подмяна на парни инсталации; подобрения в кухненските помещения; разширения имаше в ЦДГ Бръщен и ЦДГ Црънча; подменени бяха различни технически средства като перални, печки и др.

  • Енергоспестяващи дейности – подмяна на дограма. Това е направено на 100% във всичките детски градини. За в бъдеще инвестициите ще бъдат насочени към саниране на сградите на градините.

Вирни се горе