Децата на Смолян отбелязаха празника 1 юни

Децата на Смолян отбелязаха празника 1 юни

С много емоции, състезания, награди и забавления премина в Смолян 1 юни –Международен ден на детето. Децата и родителите се забавляваха, а за да се чувстват специални днес малчуганите, се погрижи основният организатор на събитието, община Смолян.

Зам.-кметът Марин Захариев откри празника и поздрави малките палавници. Той им пожела приятни емоции на празника, забавления и да бъдат здрави и щастливи. Над 60 малчугани от 4 до 12 години се включиха в надпреварата с велосипеди, която и тази година нямаше състезателен характер. Стартът даде Захариев. За всяка обиколка велосипедистите получаваха талонче за участие в томболата с награди.

В рамките на празника се проведе събитието „Открий Европа“, което се организира от ОИЦ – Смолян, съвместно с община Смолян и Български младежки червен кръст . Малки и по-големи се включиха и забавляваха в различни ателиета и забавни игри като: рисуване на лице; детска рисунка на асфалт; дартс; „Опази яйцето“; „Надбягване с чували“ и др. Имаше и изнесена приемна на ОИЦ-Смолян. Всички игри бяха съпроводени с награди.

Амфитеатърът се превърна в сцена на детския талант и творчество. ЦПЛР – ОДК изнесе музикална програма. Проведе се и традиционния конкурс "Мис и мистър Капчица",организиран от ЦПЛР ОДК – Смолян. Красивите палавници пяха песнички и рецитираха стихчета. Конкурсът също нямаше състезателен характер, а участниците получиха подаръци.

Вирни се горе