Дете от Доспат дари спестяванията си от касичката на семейство без дом

Дете от Доспат дари спестяванията си от касичката на семейство без дом

Момиченце от Доспат дари спестяванията си от касичката за възстановяването на къщата, изгоряла в пожара на 11 декември в Барутин

Община Доспат отпусна 2000 лева за възстановяването на къщата на Ваклин Кондузов и Емине Кехайова от село Барутин, която изгоря почти до основи на 11 декември. Средствата са за направа на покрива.

Ремонтните дейности по възстановяването на къщата вървят с ускорени темпове. От Фейсбук страницата „Да помогнем на Ваклин и майка му да възстановят дома си“ се вижда, че покривът е довършен има и монтирана дограма на първия етаж. А дарителите в този момент оказа се са много. Изключително трогателно дарение е на момиченце от гр. Доспат, което е дарило спестяванията си от касичката.

Специални благодарности и пожелание да запазят завинаги отворени към доброта сърцата си, изказваме на всеки един от дарителите, които подарихте: време, труд и средства за каузата „Да помогнем на Ваклин и майка му да възстановят дома си“:

Доналд Джеферсън, Красимир Кехайов, Митко и Детелина Лавчиеви, Иван Мушев, Надя Палева, Лъчезар Генов, Мария Тодорова, Таня и Николай Батаклиеви, Милена Лавчиева, Марияна и Илиян Палеви, Димитър Янев, Китан Китев, Йордан Кръстанов, Юлия Язаджиева, Красимир Вълканов, М.Г. Кичукова, Елмер Балталиев, Владимир Антонов, Сали Мутиш, Петър Прикумов, Юдай Байрактаров, Бахри Палазанов, Танер Алиев, Евелина Николова, Ервин Дурев, Салих Чолаков, Асибе Ходжова, Ава Алиева, Арт Строй ООД, Христо Петков, Реджеп Башев, Денислав Младенов, Джемиле Трампова, Венко Гълъбов, Гизда Поченлиева, Незретин и Неби Балджиеви, Исмет Кьоралов, Фикрие и Сали Камберови, Атанас Стоев, сем.Фереви от Сърница, сем. Боневи от Доспат, Жанин Шлахтер, Мергюл Пътова, Искра Пенчеджиева, Невена Келчева.

Изключително ни трогна постъпката на 8 годишната /възможно е да не сме точни за възрастта/ дъщеря на сем. Боневи от Доспат, която е решила да направи лично дарение, като даде за каузата всичките си събрани спестявания от касичката. Достоен за възхищение е личния пример и възпитанието в човешки ценности и състрадание на родителите й. Изказваме благодарност и на анонимен дарител/и, който е оставил в плик дарение, както и на Елмер Балталиев и Красимир Вълканов, които са направили повторни дарения.

Домът им, който изгоря, беше почистен основно и започна възстановяването му. Изгради се гредоред на тавана, направи се нов покрив, който скоро ще бъде напълно завършен. Боядиса се фасадата. Покрива е завършен, монтирана е дограма на приземния етаж. Предстои монтиране на дограмата на жилищния етаж.

Ще бъдат необходими още средства за изграждане на нови електро и ВиК инсталации, мазилки, гипсокартон и други довършителни работи, за да може да станат обитаеми поне една стая /надяваме се и две/ и санитарен възел. Моля Ви, да харесате, споделите или последвате страницата, за да може да достигне до повече хора и благодарение на всички дарители, да успеем да завършим проекта възможно най-скоро. Малко доброта, проявена от много хора, може да даде нов живот на двама човека.

Вирни се горе