Денят на детето в Чепеларе!

Денят на детето в Чепеларе!

Днес, децата от детските градини на територията на Община Чепеларе получиха лакомства лично от кмета на Общината – г-жа Славка Чакърова. Тя пожела на малчуганите да бъдат послушни, весели и усмихнати. Децата поздравиха гостите, сред които и г-жа Наталия Каварджиева – заместник-кмет на Община Чепеларе, с песнички и стихчета, които са научили през годината.

Представен и спектакълът „Кой покори Слънцето“ на Театър Цвете от гр. София. Спектакълът бе представен като част от проект „Куклени тържества в Родопите“, който е съфинансиран от фондация Пловдив Заедно 2019.

Празникът разбира се е и за по-порасналите деца. За тях днес специално бе открита единствената по рода си стрийт фитнес площадка. Тя е по проект на гимнастика-легенда Йордан Йовчев и на отбора, представящ България на състезанията по стрийт фитнес у нас и в чужбина. След като г-жа Славка Чакърова – кмет на Община Чепеларе и Иван Славов – началник на РУ –Чепеларе прерязаха лентата, отборът по стрийт фитнес от гр. София демонстрираха как се използват съоръженията. За финал направиха страхотен спектакъл от сложни елемнти, с което доказаха, че са едни от най-добрите в този спорт. Съоръжението е финансирано от Община Чепеларе.

За завършек на този прекрасен ден, децата имаха възможност да премерят сили със своите родители на състезанието „Фамилиада“, организирано от Община Чепеларе.

Вирни се горе